Škola pod povećalom

Nagrada Jutarnjeg lista za najbolji školski list

Kako izvrsnost rađa nove prilike, tako je i naše Pero dobilo priliku pokazati se onakvim kakvo jest – najbolje!

Nakon mjeseci napornog rada u našoj redakciji, prikupljanja zanimljivih informacija, fotografiranja i samog uređivanja 13. broja Otrovnoga pera, bilo je vrijeme za Lidrano za koje, nažalost nismo bili spremni na vrijeme. Unatoč  tomu, podignute smo glave nastavili dalje, radujući se novom  broju koji će morati biti još bolji i raskošniji. No, kako izvrsnost rađa nove prilike, tako je i naše Pero dobilo priliku pokazati se onakvim kakvo jest – najbolje! Tadašnji ravnatelj, prof. Goran  Zavor, prijavio nas je na veliki natječaj Jutarnjeg lista za najbolji školski list u kategoriji srednjih škola. Velikih očekivanja bilo je svakako jer smo znali da smo napravili dobar posao – nove dimenzije, fontovi, razigranija grafika te šaljivi i ozbiljni tekstovi ostavili su vrlo dobar dojam, a nas učinili samouvjerenima.

Vrijedni darovi

Potvrda naše kvalitete došla je 10. lipnja 2017. godine, kada je Jutarnji list na web-stranici proglasio pobjednike nagradnog natječaja, a intervjuirani smo nekoliko dana kasnije, s puno neizostavne treme. Na brojna pitanja o tome što smo dobili za nagradu, sa smiješkom smo odgovarali da radimo samo za slavu pa je i nas same silno iznenadio  posjet predstavnika Jutarnjeg lista – glavnog urednika Gorana Ogurlića i izvršnog direktora marketinga Igora Cenića, koji je i sam pohađao našu školu, koji su stigli s vrijednim darovima za našu ekipu. „Primarno nam je u ocjenjivanju školskih listova bilo koliko su u izradi lista sudjelovali sami učenici. Iz Otrovnog pera može se iščitati iznimna kreativnost mladih učenika, autora tekstova, kao i razigranost pri grafičkoj opremi. Nadamo se da će ova nagrada učenicima i njihovoj mentorici biti poticaj za još uspješniji daljnji rad“, izjavio je Igor Cenić. U suradnji s HEP-om Jutarnji nam je list darovao prijenosno računalo, vanjski disk za pohranu podataka te darove medijske kuće Hanza Media.

Nije sve u slavi

Priznanje, koje sada ponosno visi u auli Gimnazije,  primila je naša mentorica Andrijana Nemet-Kosijer i glavna urednica Nikolina Vidaković, a grafički urednik je s nevjericom preuzeo računalo koje ga motivira za daljnje napredovanje: „Morat ćemo raditi napornije, žustrije, ali kvaliteta će ostati ista, sad smo na glasu, ne smijemo razočarati našu školu kad smo već podigli standarde“, rekao je naš grafičar, čovjek od malo riječi, ali puno djela. Možda ipak nismo radili samo za slavu, sve se isplati kada je uloženo puno truda. Veseli nas novi broj jer će pokazati sve naše adute koje smo dosad više nego uspješno skrivali u rukavima. Nije trinaesti broj tako loš kako se misli!

 

 

 

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code