Sport

Ljubav na prvu

Teško je uskladiti sportske obveze sa školom, no treninzi su joj psihički odmor na kojima se opušta i skuplja snagu za dalje.

 

Hodnicima naše škole svakim danom prolazi više od šesto učenika među kojima se kriju perspektivni sportaši, slikari, crtači, izvrsni pjevači te plesači. Iako odskaču u području kojim se bave, zbog svog prizemljenog i skromog ponašanja, o njihovim se sportskim uspjesima uglavnom zna samo u okružju njihova razreda. Jedna je od takvih učenica i Magdalena Krnjaković iz 2.i razreda.

Ponosna na svoje trenere

Državna prvakinja

Gimnastiku je počela trenirati prije sedam godina, a ljubav prema ovom sportu razvila se i ranije. Rekla nam je kako je često kao mala znala gledati videe gimnastičarki te, iako je probala i druge sportove, ovaj joj se najviše svidio.  Trenira u Gimnastičkom klubu Sokol pod budnim okom trenerice Ivane Šprajc te trenera Kristijana Šimića. Navodi kako obožava svoj klub prvenstveno zbog trenera koji su joj velika potpora, ali i prijatelji, na njihov savjet o školi, sportu ili životu uvijek može računati. Također smatra da bez njih ne bi došla gdje je sad, tj. na državni pobjednički tron i to već tri godine za redom.

Višestruka hrvatska prvakinja

Međunarodni uspjesi

Osim zlatnih medalja s državnog natjecanja, ima i brončanu te one koje je osvojila izvan Hrvatske- na Malti, u Srbiji i Sloveniji. Ukupno ih ima tridesetak, a najdraže su joj zlatne s državnog natjecanja prošle i pretprošle godine.  Na pitanje kako usklađuje treninge sa školom, odgovorila nam je da je teško, zna često kasniti na treninge ili uopće ne doći jer ima puno za učiti. Ipak, kaže kako joj je trening na neki način psihički odmor od drugih obaveza te joj to pomaže da bude produktivnija.

Dugoročni planovi

Za sve to treba imati veliku motivaciju koju ona pronalazi u ljudima koji vjeruju u nju i govore joj da će uspjeti ako se nastavi truditi i raditi. Kaže da je to zaista poseban osjećaj i ima dugoročne planove u gimnastici. Za sada se još planira natjecati, ali kasnije bi voljela postati i trenerica. Magdalena je inače topla i draga osoba, uvijek spremna pomoći, pogotovo pod tjelesnim za koji je ona pravi „majstor“.

 

Ina Kauzlarić

Privatne fotografije

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code