Škola pod povećalom

Pogodi koja lektira

Neki su prepoznali o kojim je lektirama riječ, a neki se nisu mogli sjetiti, no saznali su od svojih prijatelja što je upravo i bio cilj – vratiti učenike knjigama, razvijati njihovu maštu i kreativnost.

 

Iz lektire u kuhinju, iz kuhinje u školsku aulu. Pripremanje slastica iz pročitanih lektira ideja je profesorice Vesne Nosić koja je s učenicima prvih (A i F) i trećih (D i I) razreda osmislila zanimljiv projekt. Naime, pronašli su slastice koje se spominju u pojedinim lektirama i pripremili ih za ostale učenike. Dio učenika bio je zadužen za pečenje kolača i slastica, a dio ih je prodavao.

Lektirna zagonetka

,,Kolače su donijeli učenici. Lektire su predstavljene abecednim redom prema imenu autora i u prvoj su izložbi predstavljeni autori od A do M, a sljedeći će tjedan predstaviti i ostale autore. Sve su slastice izložene i prikazane u školskoj auli i zbornici, a uz slastice se nalazi i kratak opis, odnosno ime autora i teksta u kojemu se spominje ta slastica.“ –  rekla nam je profesorica Nosić. No, kako ne bi sve bilo jednostavno, profesorica je na drugom katu pripremila poseban izložak kukca koji uživa u otpadcima, a ponuđeno mu je i mlijeko s kruhom. Profesorica nam je objasnila da učenici, koji još uvijek nisu radili tu lektiru, trebaju sami otkriti o kojem se djelu radi. Dakle, ako ste znatiželjni i nestrpljivi, ne čekajte četvrti razred, već počnite istraživati.

Kolača je bilo puno, sve se prodalo jako brzo, a pritom su uspjeli i zaintrigirati učenike. Neki su prepoznali o kojim je lektirama riječ, a neki se nisu mogli sjetiti, no saznali su od svojih prijatelja što je upravo i bio cilj – vratiti učenike knjigama, razvijati njihovu maštu i kreativnost. Pohvalno je naglasiti da je sav prihod od prodaje proslijeđen Volonterskom klubu Carpe diem i Marijinim obrocima.

Rea Stojanović

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code