Škola pod povećalom

Dan otvorenih vrata GMM – od znanosti do zabave

Dan u kojemu su vrata Gimnazije širom otvorena svakome koga zanima rad njezinih učenika i profesora omogućio je budućim gimnazijalcima da posjete brojne radionice, sudjeluju u eksperimentima i upoznaju izvannastavne aktivnosti kojima se ponosimo.

Zašto se trebate upisati na DSD znaju profesorice Sanja Babić, Martina Špehar Blažević i Lidija Čorni.

Kišni proljetni dan Gimnazija „Matija Mesić“ odredila je kao savršen za regrutiranje novih članova. Kako bi što bolje predstavili gimnazijske programe i različite izvannastavne aktivnosti, gimnazijalci i profesori uložili su poseban trud. Namjera je svima bila jednaka – predstaviti Gimnaziju u najboljem svjetlu, onakvom kakva zaista jest.

Volonteri nude slastice i osvježenje. Pridružite im se!

Bogate radionice

Osmaši iz Osnovne škole „Antun Mihanović“ oduševljeni su pokusima iz kemije, a svidjelo im se što su i sami mogli sudjelovati.

Matija i Zdeslav su već odlučili. Bit će to opća gimnazija.

Seleni i Ivi bilo je žao što nisu mogle dulje ostati igrati se na radionici iz geografije jer kažu kako im je bilo jako zabavno. Kristian, učenik osmog razreda Osnovne škole „Ivana Brlić Mažuranić“, rekao nam je kako je zbog posjeta Danu otvorenih vrata još više motiviran upisati našu školu. Svidjela mu se ugodna atmosfera te, kako on kaže, kvalitetna prezentacija. Dan u kojemu su vrata Gimnazije širom otvorena svakome koga zanima rad njezinih učenika i profesora zamišljen je kao niz radionica iz gotovo svih predmeta. Na radionicama se fino jelo, vješto modeliralo, opasno eksperimentiralo te, kako saznajemo, i puno naučilo.

Zabava za kraj   

Dok su u učionicama nastavnici i učenici  periodično održavali radionice, aula je bila mjesto gdje su predstavljeni DSD program, školski list „Otrovno pero“ i Volonterski klub „Carpe Diem“. Pri kraju bogatog programa, dramska skupina „Anonimus“  predstavila se svojim nagrađenim nastupima, a nakon toga je slijedio zabavni program „Gimnazija traži zvijezdu“ u kojem su gimnazijalci pokazali svoje pjevačke sposobnosti.

Barbara Kauzlarić

 

 

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code