Škola pod povećalom

Volimo saditi drveće

Na Športskom rekreacijskom centru Poloj skupilo se stotinjak učenika i profesora koji su zasadili preko tristo sadnica različitih vrsta drveća u hvalevrijednoj akciji „Posadi drvo, ne budi panj“.

 

Svaka je pomoć dobro došla

„Trebamo razmisliti o tome gdje i kako živimo i što čeka našu djecu“ , poručila nam je profesorica Mihaela Matanović Ferić, začetnica akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“ u našoj školi. Akcija koja je ujedinila Hrvatsku, a koju je pokrenula Varaždinka Mateja Angelina Kramar, proširila se brojnim hrvatskim gradovima, pa se tako uključio i Slavonski Brod.

Djevojke brižno paze na svoje drvo

Tristotinjak sadnica

U Brodsko-posavskoj je županiji ulogu organizatora preuzela Srednja škola Matije Antuna Reljkovića,  a sudjelovale su još Medicinska škola, Tehnička škola, desetak osnovnih škola te naša Gimnazija. Na Športskom rekreacijskom centru Poloj skupilo se stotinjak učenika i profesora koji su 25. listopada zasadili preko tristo sadnica različitih vrsta drveća. Učenici Srednje škole Matije Antuna Reljkovića pripremili su teren iskopavši rupe te uz pomoć ostalih učenika sadili, a zatim su svako drvo dobro zalili.

Drvo za svakoga

Profesorica Tomislava Benić zadovoljna je akcijom i smatra da bi učenike češće

Jedno drvo za svaki razred

trebalo uključivati u ovakve akcije. Gimnazijalci su posadili drvo za svaki razred te po jedno za Volonterski klub „Carpe diem“, Globe i u ime mladih ambasadora Europskoga parlamenta. Na svako su drvo objesili oznaku s razredom te će svaki razred moći pratiti kako njihovo drvo raste. O tome što naši učenici misle o ovom događaju, najbolje govori izjava Tina Tekića, učenika drugog razreda,  koji je rekao: „Volimo saditi drveće“ pa se nadamo da će se mlađe generacije osvijestiti i rado sudjelovati u sličnim akcijama.

Marija Tomislava Matijević

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code