Recenzije

Pronašli smo Gobi


Gobi, malena kujica, u stopu je pratila Diona preko gorja Tien Shan, pješčanih dina te neumorno jurila s njim kroz sela, a sve kako bi pridobila povjerenje i ljubav ovog ultramaratonca.

U potrazi za Gobi istinita je priča o čovjekovu najboljem prijatelju, malenom psu velikoga srca koji će svojom upornošću očarati trkača Diona Leonarda. Trčanjem se počeo baviti 2013. godine te su mu najvažniji bili rezultati, pobjeda i način kako ostati najbolji, uopće ne sluteći da će mu samo jedan trenutak, trenutak kada je upoznao malenu kujicu, promijeniti život.

Neki su potpisi vrlo zanimljivi

Ljubav i povjerenje
Gobi je nama poznata kao peta pustinja po veličini smještena u središnjoj Aziji, no za njih je to startna linija na kojoj će započeti sasvim novo i neobično putovanje. Na početku 250 kilometarske utrke, Dionu se pridružuje pustinjski psić, kasnije zvana Gobi, koja će ga u stopu pratiti preko gorja Tien Shan, pješčanih dina te neumorno juriti s njim kroz sela, a sve kako bi pridobila povjerenje i ljubav ovog ultramaratonca. Svojim velikim očima nije osvojila samo Diona, već i čitatelje diljem svijeta u čak osamnaest država u kojima je ovaj bestseler New York Timesa izdan.

Brojni posjetitelji čekali su na potpis

Hrvatska promocija
Naime, ove su godine Dion, njegova supruga Lucja i svjetski poznata Gobi posjetili Hrvatsku i 17. listopada održali predstavljanje svoga djela u zagrebačkoj knjižari Hoću knjigu. Osim obožavatelja koji su u naš glavni grad pristigli iz svih krajeva Hrvatske, ovom je pet friendly događaju svjedočilo i mnoštvo pasa koji su također imali veliku želju upoznati čupavu četveronošku. Dion Leonard imao je vrlo težak životni put najprije započet u Australiji u kojoj nije imao najbolje djetinjstvo u kojem je bio odbačen, često osuđivan i nevoljen te ga je upravo taj osjećaj povezao s malim kineskim psićem.

Samo uživanje
Tijekom razgovora otkrio nam je da je Gobi napunila pet godina, ali i da je njezina trkačka karijera završena te je sada isključivo usredotočena na uživanje u kroasanima i šetnjicama po francuskim planinama. Također smo saznali da ćemo ovu čudesnu priču od sljedeće godine imati mogućnost pogledati na velikim platnima. Hoće li Dionova i Lujcina obitelj prihvatiti malenu Gobi, kako će se dalje odvijati događaji u Kini i razlog zbog kojeg će Gobi dobiti Nagradu za inspiracijsku životinju godine, sami ćete morati pronaći čitajući ovu knjigu namijenjenu ljubiteljima pasa i trčanja svih uzrasta, ali i onima koji to žele postati.

Paulina Mirković

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code