Škola pod povećalom

Proslavili Dan Otrovnog pera

Vrijedna ekipa Otrovnoga pera

Ove smo godine odlučili prvi put organizirati Dan Otrovnog pera. Želja nam je bila pozvati mlađe učenike i upoznati ih s našim aktivnostima, uspjesima i planovima za budućnost. Osim upoznavanja, organizirali smo i kratku kreativnu radionicu na kojoj su učenici naučili kako napisati vijest te su se i sami okušali u pisanju. Dvije najbolje vijesti, prema odluci svih sudionika, bile su Kako napisati vijest Ive Žbura i Ane Mataić iz 1. C te Obilježili Dan Otrovnog pera Ane Gajger i Mije Vračić iz 2. I pa ih obje objavljujemo, a vi procijenite tko je bio uspješniji.

Učenica 1. B razreda, Paula, rekla nam je da joj je drago jer je saznala da je Otrovno pero među najboljim novinama u Hrvatskoj.

Kako napisati vijest  (Iva Žbura i Ana Mataić)

Učenice prvih razreda marljivo pišu

Povodom obilježavanja Dana Otrovnoga pera u redakciji školskih novina, 17. prosinca održana je kreativna radionica u kojoj su  učenici naučili kako napisati vijest i kako bi se učenici prvih i drugih razreda upoznali s radom novinarske skupine. Radionicu su organizirali novinari i njihova mentorica, prof. Andrijana Nemet-Kosijer. Paula Kovačević, učenica 1. b razreda, došla je jer ju zanima što se točno radi u novinarskoj skupini, a rekla nam je da joj je drago jer je saznala da je Otrovno pero među najboljim novinama u Hrvatskoj.

Želja nam je bila pozvati mlađe učenike i upoznati ih s našim aktivnostima, uspjesima i planovima za budućnost.

Ana, Mia i Josipa dogovaraju strategiju pisanja

 

 

Obilježili Dan Otrovnog pera

(Ana Gajger i Mia Vračić)

U redakciji školskih novina, 17. prosinca, učenici drugoga I i G razreda sudjelovali su u radionici novinarske skupine kako bi obilježili Dan otrovnoga pera te naučili nešto više o novinarstvu. Ivan Kaminski, učenik 2. G razreda rekao nam je da mu je drago što je došao jer ga zanima grafički dizajn, a saznao je i da mu sudjelovanje u radu na Otrovnom peru daje prednost pri upisu na fakultet.

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code