Iz drugog kuta

Pusti glas

Svatko je poseban na svoj način i svatko može pridonijeti svijetu nečim novim. Nemojte se bojati pokazati što možete i tko jeste, svijet treba vidjeti nove stvari i nove ljude da se dovede bilo kakva promjena.

Snimanje filma Suicide Room Slavonski Brod

Smisli tekst, snimi pjesmu, osmisli spot, požuri na nastavu… Iako je četvrti razred, učenica Ena-Chiara Teglović, uza sve svoje obveze, ima vremena i za ono što voli. Najviše se voli baviti glumom i glazbom. Svoje snove ostvaruje jedan po jedan i vrlo je strastvena oko njih. Ono što zacrta, to i postigne. Kreativnost, upornost i druželjubivost jako je dobra kombinacija za uspjeh. Ena-Chiara želi poslati poruku svijetu i time je jasno pokazala što sve može mladi um i za što su sve sposobni mladi ljudi. Njezina nova pjesma nas je oduševila, a u njoj se krije i posebna poruka.

 

Čuli smo tvoju novu pjesmu, možeš li nam reći nešto malo više o tome kako je nastala i koju poruku krije?
Revolution je trebala biti objavljena u sklopu English All Around , kao i pjesma Fallen Angels prošle godine. Pjesmu smo napisali moj prijatelj David Kmet i ja, koji je također zaslužan za uglazbljivanje pjesme. Na kraju sam zamolila Sandru Böhm da pjeva i Antonia Paradžika da ju prati na gitari. Revolution je nastala naglo i vrlo brzo, no zadovoljna sam kako je sve ispalo na kraju. Pjesma u sebi krije poruku da svijetu, koliko god se činio sivim, možemo dati boje. Nije toliko teško donijeti neke promjene u svijet, samo se treba potruditi, ali najveći je problem što je ljude strah tako da sam s ovom pjesmom htjela potaknuti ljude na razmišljanje.

Planiraš li se i poslije svog školovanja baviti glazbom ili imaš neke druge planove?

Glazba je uvijek bila dio mog života i uvijek će mi biti neki hobi. Ne mogu se konkretno zamisliti kao pjesmopisca ili išta slično, no opet budućnost svašta nosi i ne znam gdje ću završiti. Planovi su mi da se u budućnosti bavim filmom i glumom.

Erasmus projekt, Bukurešt

Pjesma u sebi krije poruku da svijetu, koliko god se činio sivim, možemo dati boje. Nije toliko teško donijeti neke promjene u svijet, samo se treba potruditi

Osim što si zaljubljenik u glazbu, znamo i da se baviš glumom i vrlo si uspješna u tome. Vidiš li se kao glumica?
Zapravo gluma je stvar u kojoj se najviše vidim. Glumom se bavim od sedme godine života te se usudim reći da sam odrasla na daskama kazališta i da mi je gluma u krvi. Volim se stavljati u cipele drugih ljudi, odnosno likova i gledati svijet njihovim očima. Volim biti na sceni ili ispred kamere, čak mi je i veliko zadovoljstvo biti iza kamere.

Koje su još tvoje strasti, osim glazbe i glume?

Zaljubljenik sam općenito u stvaranje novih stvari, tako da mi je pisanje priča ili čak knjiga velika strast. Uživam stvarati nešto novo, ljudima pružiti neku zabavu ili ih potaknuti na razmišljanje te pobjeći od stvarnog svijeta u svoj izmišljeni. Također volim montiranje videa i filmova, to mi je velika zabava i najviše potrošim svog slobodnog vremena na to.

Erasmus projekt, Marseille

Podržavaju li te roditelji u tvojim odlukama, jesu li ikada bili skeptični oko nečega?

Roditelji kao roditelji, žele najbolje za svoje dijete. Bilo je trenutaka kada su me ispitivali jesam li sigurna čime se želim baviti, da možda ipak uzmem neki sigurniji put. No, kada su vidjeli koliko volim glumu i film, shvatili su da je to sve što želim. Velika su mi podrška za sve što radim i zahvalna sam im jako na tome.

Tvoje ime zvuči jako zanimljivo, kako si ga dobila?

Moji se roditelji nisu mogli dogovoriti koje ime da mi daju pa su odlučili da imam dva imena.

 

Zaostrog, snimanje filma „Suicide Room: prequel“

Možeš li nam reći nešto više o tome kako si dospjela u ambasadore Europskog parlamenta?

Nisam službeni ambasador jer uz druge obaveze ne bih imala vremena, no jako cijenim europske vrijednosti i sudjelovala sam u više Erasmus projekata što mi je omogućilo da naučim neke nove vještine kao što su snimanje, montaža, gluma, glazba i steknem neke prijatelje za život. Surađujem s profesoricom Marinom Cvijić na drugim projektima pa sam se tako uključila i u neke EPAS aktivnosti.

Priznanja s natjecanja English all around 2019.

Što te opušta i smiruje?

Glazba, kiša i kava. Te tri stvari su mi spas kad sam pod stresom ili pritiskom.

Kada bi se opisivala nekome tko te ne poznaje, kako bi se opisala?      

Da sam jako iskrena osoba, pa možda nekad i preiskrena. Jako sam strastvena i vrlo sam druželjubiva te sam spremna pomoći bilo kome kad god mogu.

Koju poruku bi poručila svijetu?

Imam ih previše!

Nemojte se bojati pustiti glas i reći što mislite. Recite svoje ime i recite svoje snove i želje. Svatko je poseban na svoj način i svatko može pridonijeti svijetu nečim novim. Nemojte se bojati pokazati što možete i tko jeste, svijet treba vidjeti nove stvari i nove ljude da se dovede bilo kakva promjena. Širite dobrotu i ljubav jer to stvarno nije teško, a jako je bitno. Kada bi se svi ujedinili za neku promjenu, svijet bi bio puno bolje, ljepše i ugodnije mjesto.

Rea Stojanović

 

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code