Škola pod povećalom

Veselimo se izazovima i putovanjima

 

 

Glavni su ciljevi upoznati različite kulture te poštovati druge i drugačije,  steći odbojnost prema diskriminaciji na temelju boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja.

 

Put u svijet različitosti put je među ljude drugih kultura, put koji nas gura naprijed. Zašto ne izaći iz oklopa i otvoriti se različitostima koje ne moraju nužno biti loše? Učenici Gimnazije „Matija Mesić“ ove su godine postali dijelom Erasmus + obitelji. Projekt na kojemu će raditi naši gimnazijalci zajedno s partnerima iz Italije, Rumunjske, Sjeverne Makedonije i Turske nosi naziv True

Erasmus kutak u našoj školi

Colors, a inspiriran je pjesmom Cindy Lauper.  Glavni su ciljevi upoznati različite kulture te poštovati druge i drugačije, a međusobnim poznavanjem i druženjem učenici trebaju  steći odbojnost prema diskriminaciji na temelju boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja. Koordinatorica projekta u našoj je školi prof. Jelena Jakovljević, a uključene su i profesorice Biljana Mikić, Darija Matić-Hess, Mirta Matanić, Marina Gojković i Andrijana Nemet-Kosijer. Predviđeno je održavanje mobilnosti među partnerima nakon što se smiri trenutna COVID (ne)prilika, a druženje je započelo u online okruženju pa su dosada održana dva sastanka na daljinu. U ožujku je glavna bila trenutačni  položaj žena.  Nakon uvodnog predstavljanja, pojedini su učenici prikazali pripremljene prezentacije. Nakon probijanja leda na prvom sastanku stekla su se i nova poznanstva, učenici su razmijenili brojeve telefona i instagram profile, a počela  su i dopisivanja. Svi se veselimo novim izazovima i putovanjima koja nas čekaju, nadajmo se,u  bliskoj budućnosti. Drugi sastanak, posvećen Danu planeta Zemlje, održan je u travnju. Svojim prezentacijama i videoigrokazima učenici su izrazili veliku brigu za očuvanje našega planeta i upozorili na goruće probleme vezane uz onečišćenje zraka i pitke vode, mora i šuma. Na kraju su se svi zabavili igrajući Kahoot kviz.

Tekst: Ana Pavelko

Foto: Jelena Jakovljević, Andrijana Nemet-Kosijer

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code