Škola pod povećalom

Učenici pomažu

 

 

U želji da iznenade svoje vršnjake, učenici 2.c razreda sa svojom su razrednicom  iznenadili učenike u Glini nakon potresa koji im je promijenio živote.

 

O snažnim potresima koji su pogodili Hrvatsku mnogo smo čitali, a slike razrušenih dijelova gradova, sela i općina, stradalih domova, škola i samih ljudi obišle su svijet. Mnogi su željeli pomoći, a profesorica Jelena Jakovljević i njezin 2. c razred upravo su to i učinili i svojom lijepom gestom razveselili učenike SŠ Glina koji zbog oštećene škole svaki dan putuju u dvadesetak kilometara udaljenu školu u Topuskom.

-Svidjela mi se ova ideja, a najdraži mi je dio cijele akcije što smo se spojili s pojedinim učenicima s kojima se povremeno i dalje dopisujemo, rekao nam je Matija, učenik 2. c razreda. Profesoricu Jakovljević upitali smo kako je uopće došlo do suradnje.

– Nakon potresa razmišljala sam što bih zajedno sa svojim razredom mogla poduzeti, kako pomoći i tako sam naišla na grupu na Facebooku koja je spajala nastradale škole i one koji su željeli pomoći. Javila sam se začetniku grupe, Bojanu Iličiću, koji me spojio i povezao s profesoricom Jasminom Sukalić iz SŠ Glina. Kako ona nije mogla izdvojiti jednu ili dvije osobe kojoj treba pomoć, odlučile smo spojiti naše razrede, upoznati ih i tako je sve započelo.

Prvi susret odvio se online i tada su se učenici upoznali i povezali na društvenim mrežama. U želji da iznenade svoje vršnjake, učenici 2.c razreda pred Uskrs su kupili  darove i pripremili paket koji su im poslali. Našlo se tu svašta – od slatkiša do hrane za kućne ljubimce, a profesorica Jakovljević svakom je učeniku kupila licitarsko srce kao uspomenu na ovaj događaj. Paket je stigao pred sam Uskrs i razveselio učenike iz Gline. I učenici i profesori iskreno se nadaju da će se uspjeti susresti uživo te planiraju jednodnevni izlet u Glinu uz pravo druženje.

Anamarija Rubil

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code