Škola pod povećalom Uncategorized

Potvrda da smo na pravom putu

Po prvi put učenici su birali najprofesora u obje smjene. Argumenti su zanimljivi, no čini se da je ugodna atmosfera, dobra pripremljenost i želja da pomognu presudila.

 

 

Profesor Hrvoje Hricak rado nastavu održi u prirodi.

Profesori Irena Alinjak i Hrvoje Hricak najbolji su profesori u školi prema izboru naših učenika. “On je stvarno legenda, najjači lik u školi, dobro se oblači i ima najjačeg sina”, samo su neki od razloga koji su utjecali na odabir za najboljeg profesora u školi. No, bilo je tu i sasvim ozbiljnih argumenata. Tako su učenici profesoricu Alinjak opisali kao dragu i pažljivu, kažu da voli pričati s učenicima i da svoje sate organizira na zanimljiv način. Profesora Hricaka opisali su kao korektnu osobu s kojom se sve može dogovoriti, uvijek je voljan pomoći, a posebno cijene i to što ih pita kako su, sviđa li im se predavanje i služi se različitim alatima kako bi gradivo približio učenicima. Naime, ove su godine učenici po prvi put birali najboljeg profesora ili profesoricu i to za svaku smjenu posebno. Tako je u smjeni koju pohađaju prvi i treći razredi na prvom mjestu prof. povijest Hrvoje Hricak, a za petama mu je bio prof. Tihomir Katušić, također prof. povijesti i likovne umjetnosti dok je na trećem prof. latinskoga jezika Đuro Došlić. U smjeni drugih i četvrtih razreda na prvom je mjestu prof. hrvatskoga jezika Irena Alinjak, na drugom je mjestu prof. Tomislav Đurić, a treće mjesto dijele prof. Đ. Došlić i H. Hricak. Čestitamo pobjednicima i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

 

Profesorica Irena Alinjak (sredina) među svojim učenicima.

“Zaista sam ugodno iznenađena što su me učenici drugih i četvrtih razreda izabrali za najnastavnika. Nisam se tome ni najmanje nadala i moram priznati da mi nije toliko važna „titula“, koliko je ohrabrujuće i motivirajuće pročitati puno pozitivnih komentara o odnosu s učenicima, ozračju u razredu i kvaliteti nastave. Uvijek je poželjno dobiti povratnu informaciju kao svojevrsnu potvrdu da smo na pravom putu. Meni ova puno znači i nadam se da će mi biti dobar vjetar u leđa kako bih u godinama koje slijede bila još bolja u nastavničkome poslu”, rekla je prof. I. Alinjak.

 

 

Anamarija Rubil i Ana Pavelko

Foto: Mihael Vukoje i privatni album

 

 

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code