Škola pod povećalom

A OSKARA DOBIVA…

Mihael Lovrić – dobitnik prestižne nagrade

“Kada sam se pripremao za školsko natjecanje, nisam imao puno nade ni da ću proći na županijsko, a kamoli da ću biti prvi u državi. Naravno, to je zahtijevalo trud i od mene da sve to naučim, ali i od profesorice Gojković koja je morala pripremiti materijale za učenje i sve nam objasniti.” – samozatajno nam je rekao Mihael Lovrić, učenik  2.H razreda nakon što je osvojio Oskar znanja za prethodnu školsku godinu. Oskar znanja smatra  se najvećom i najznačajnijom nagradom u obrazovanju, a Mihael je svoj uspjeh postigao u kategoriji prvih razreda nakon što je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz astronomije.

Umjesto dodjele – emisija

Sedamnaesti Oskar znanja održao se online 26. veljače 2021. godine, a 24. rujna 2021. Agencija za odgoj i obrazovanje pripremila je emisiju Oskar znanja posvećenu najboljim hrvatskim učenicima, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u školskoj godini 2020./2021. jer situacija s pandemijom nije dopuštala ugostiti sve pobjednike.

„Nadali smo se da ćemo uživo ugostiti sve naše oskarovce, uručiti im nagradu koju su zaslužili svojim radom, talentom i zalaganjem. Zato smo odgodili dodjelu nagrade s lipnja na rujan, ali situacija je i dalje takva da smo se, nakon uspješno odrađene prve online dodjele Oskara znanja, odlučili i ohrabrili ponoviti i pripremiti emisiju posvećenu najboljim učenicima“ – istaknula je ravnateljica Agencije Dubravka Brezak Stamać.

Skulpturu Oskara znanja osmislila je učenica Chiara Cetušić iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba, a predstavlja stablo s krošnjom ljudskoga mozga(fotografija preuzeta s stranice AZOO).

Najbolji rad

Mihaelov brat Dominik Lovrić, također učenik 2.H razreda, osvojio je 4. mjesto, a njihov je zajednički rad Mjerenje udaljenosti supernove 1987A dobio najbolju recenziju. “Moj je brat, naravno, ponosan na mene i pomaže mi, ali također uči i ponavlja sa mnom da bi i on mogao sljedeće godine postići još bolje rezultate.” – kaže nam Mihael. Na istom je natjecanju Učenica Nikolina Žderić osvojila 6. mjesto u kategoriji prvih razreda s radom Dinamika sunčevih prominencija.

Čestitamo svim učenicima, ali i profesorici Marini Gojković koja već dugi niz godina ulaže puno truda i vremena na svoje učenike te ih stručno priprema i ohrabruje da se iskušaju u astronomiji.

Rea Stojanović

 

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code