Škola pod povećalom

Tko je ubio Simeona Leeja?

Tko će prvi otkriti ubojicu?

S obzirom da se radi o kriminalističkom romanu u kojem se krinka kriminalca otkriva pred sam kraj knjige, čitatelji su odlučili da  prije sastanka neće pročitati posljednje poglavlje te da će u razgovoru pokušati otkriti identitet ubojice.

 

Čitateljski klub „Kosjenka i Domaći“ dobio je i svoju pomlađenu verziju. Poznato je da se već treću godinu za redom sastaju u školskoj knjižnici, a od ove godine i zainteresirani učenici dobili su priliku birati knjige koje žele čitati i razgovarati o njima u toploj domaćoj atmosferi, uz kekse i čaj. „Kada sam prije tri godine pokretala čitateljski klub, na prvom su mi mjestu bili učenici, no nisu bili zainteresirani tako da me ove godine ugodno iznenadila želja da se pridruže. Susreti s učenicima potpuno su različiti od onih s odraslima i ugodno su osvježenje“ –  zadovoljna je voditeljica kluba, prof. Andrijana Nemet-Kosijer.

Prof. A. Nemet-Kosijer voditeljica je čitateljskoga kluba

Nakon sastanka u listopadu, upoznavanja i dogovora, konačno su održali svoj prvi književni kružok. Tko je ubio starog Simeona Leeja zagonetka je prve odabrane knjige – Božić Herculea Poirota Agathe Christie. S obzirom da se radi o kriminalističkom romanu u kojem se krinka kriminalca otkriva po običaju pred sam kraj knjige, čitatelji su odlučili da  prije sastanka neće pročitati posljednje poglavlje.  Živo su raspravljali o tome tko bi mogao biti krivac te navodili argumente za svoja mišljenja. Nakon što su iznijeli svoje sumnje, svatko je zgrabio knjigu u svoje ruke i počeli su gutati zadnje stranice. Pogledi i osmijesi tijekom čitanja podizali su atmosferu i ukazivali na to tko je otkrio identitet ubojice. Svi su bili blizu rješenja, ali Agatha i njezin neočekivani kraj nisu nas iznevjerili ni ovaj put. U studenom čitaju knjigu Rebecca Daphne du Maurier, a ako volite čitati ili se samo družiti uz razgovor, još se stignete pridružiti.

Viktoria Rašić

Fotografije: ANK

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code