Škola pod povećalom

Dan sjećanja

Postoje dani kada su riječi suvišne, a sjećanja naviru u tišini, dostojanstveno i sjetno.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje učenici 4.b razreda,  L. Bašić, M. Ereš, M. Katinić, G. Lovrić, L. Mahovne, D. Maoduš, J. Miletić, K. Moškun, R. Pavić, M. Stanić, M. Stjepanović, M. Šimić, D. Šmital, T. Tekić, D. Tuković s razrednicom Danijelom Zekušić priredili su digitalnu izložbu „30 godina vukovarske tragedije“. Digitalna knjiga koja se nalazi na priloženoj poveznici vratit će vas u život u Vukovaru prije rata, bitku za Vukovar, kukuruzni put, heroje Vukovara, djelatnost Siniše Glavaševića, svakodnevni život u Vukovaru tijekom opsade, vukovarsku bolnicu, Ovčaru, vodotoranj, mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja i kolonu sjećanja. Istražujući ovu temu učenici su osvijestili  značenje Vukovara i Vukovarske bitke u stvaranju hrvatske samostalne države. Uvidjeli su patnju i žrtvu koju su podnijeli građani Vukovara i hrvatski branitelji.

Učenice 4. h u sklopu GLOBE programa, Teuta Pehar, Lana Markovčić i Klaudija Ćosić, s profesoricom Marinom Gojković, izradile su umjetničku instalaciju s motivima vukovarske golubice koju možete vidjeti u školskoj auli, a kojom nas podsjećaju na žrtvu i dostojanstvenost današnjega dana.

Prelistajte digitalnu knjigu na poveznici.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fread.bookcreator.com%2Flibrary%2F-MoV7Z3MifThTZkaNZ5U%3Ffbclid%3DIwAR1z_Sb22QqGWR9qCWkuF88ToUCveYl3jV8F3ApbdqkYcSWBxg4nkVwzggI&h=AT2vS5fv9eW8nTO9xoJjz2lNF68f7S2M6Y-J9VKNsdm5A-qhFX6ibF4CjDtMzGRNU4JqxyMWM5cRXqAthLLFUt__0W88PRLFnEQJfyFgPY7-q_ppnCt64nf1KCTojQD3fcQs3g

 

Tekst: Danijela Zekušić

Fotografije: ANK

 

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code