Škola pod povećalom Uncategorized

Znanjem i vještinom do pobjede

 

Atmosfera u stakleniku bila je vrlo vedra. Svi su, naravno, htjeli pobijediti, ali je glavni cilj bilo dobro se zabaviti.

 

Voditelj i moderator

Međunarodni dan studenata i srednjoškolaca, 17. listopada, u našoj je školi obilježen domišljatim kvizom. Ideju o održavanju kviza zanimljivoga naziva „Kviz, I guess…? osmislili su i moderirali učenici 3.h razreda: Leon Vesić, Sanja Lužaić, Antonio Peter i Nikolina Katavić, a također je još jedna od akcija volonterskoga kluba „Carpe Diem“. U kvizu su mogli sudjelovati učenici svih razreda, a prijavile su se sljedeće ekipe: Mali Pariz Geto, Dame i jedno biće, cVijeće mudraca, Cement, Košarkaši, Strizivojnici, Točka na i, Lovci i lovkinja te Kromanjonci, a svaka je ekipa pridonijela simboličnim iznosom od dvadeset i pet kuna koje su se prikupljale u dobrotvorne svrhe. Atmosfera u stakleniku, gdje se kviz održavao, bila je vrlo vedra. Svi su, naravno, htjeli pobijediti, ali je glavni cilj bilo dobro se zabaviti. Natjecatelji su se najprije osvježili sokovima i slatkišima koje su dijelile profesorice, na čelu s prof. Kornelijom Šebalj koja je aktivno sudjelovala u planiranju i izvedbi kviza.

Strizivojnici – pobjednička ekipa

Na samom početku voditelj je objasnio pravila igra te naglasio kategorije: znanje, sport, opća kultura i glazba. Učenici su u zrak dizali zelene papiriće u rundama „brzog odgovora“, a u drugim rundama su odgovore pisali na papir. Svaka je ekipa imala pravo u igri imati četiri aktivna igrača, dok su prije prelaska na novu kategoriju smjeli jednog od igrača zamijeniti  rezervnim igračem. Svaka je grupa imala svoj stol, no atmosfera je bila opuštena i ugodno su ćaskali sa susjednim ekipama između runda. Top tri ekipe natjecale su se u završnoj rundi u kojoj, za razliku od prethodnih, nije trebalo pokazati znanje nego vještinu. Radilo se o ubacivanju papira u koš za reciklažu. Na kraju su Strizivojnici odnijeli pobjedu sa samo jednim promašenim košem. Svaki član ekipe osvojio je čokoladu i knjigu Soba Emme Donoghue koju je darovala školska knjižnica. Marin Blažinkov, predstavnik pobjedničke ekipe Strizivojnika analizirao je igru svoje ekipe: „Krenuli smo loše, nismo baš znali neke stvari iz područja znanosti, ali smo zato znali skoro sve o glazbi, što nas je na kraju dovelo do pobjede.“

 

Lara Vrlazić

 

 

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code