Recenzije

Vuk sa stepe – epska priča o Džingis-kanu

Preživjeti u sibirskoj zimi i istovremeno se brinuti za svoju obitelj iznimno je težak zadatak. Kako je mladi Temujin uspio od protjeranog dječaka postati kan svih Mongola – pročitajte sami.

Vuk sa stepe prvi je roman u serijalu o Džingis-kanu autora Conna Igguldena. Iako je vrsta djela povijesni roman, pun je napetosti, drame, akcije, ljubavi i zapleta. Iggulden ne navodi nikakve povijesne činjenice ili usporava radnju da bi točnije prepričao događaje koje opisuje. Najveći je naglasak u djelu na samoj priči i događajima.

Povijesni roman za svakoga

Knjiga je opravdano smještena u kategoriju povijesne popularistike zbog autorove želje da povijest učini primamljivom i zanimljivijom čitateljima svih uzrasta i književnih interesa. Iggulden je napisao mnoge bestsellere, a ova je knjiga opravdano jedna od njih. Knjiga prati život mladog Temujina, koji je kasnije sam sebe prozvao Džingis, mongolskog dječaka koji će postati jedan od najvećih osvajača u povijesti. Džingis je svoj rani život proveo u teškim uvjetima, život za Mongole nije bio lak. Kao sin mongolskog poglavice – kana, morao je biti neustrašiv borac, iako uvijek u sjeni svoga starijeg brata. Sreća je trajala sve do kobnog dana kad mu je otac ubijen,  a obitelj protjerana. Preživjeti u sibirskoj zimi i istovremeno se brinuti za svoju obitelj iznimno je težak zadatak. Kako je mladi Temujin uspio od protjeranog dječaka postati kan svih Mongola – pročitajte sami. Nakon ove knjige odmah ćete tražiti nove priče o Džingis-kanu, Gospodaru Strijela.

 

 

Viktor Ivandić

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

code